Zeci de familii au fost nevoite să își părăsească locuințele, iar voluntarii s-au alăturat echipajelor de pompieri care încearcă să stingă focul.Din cauza caniculei, vegetaţia uscată s-a aprins lângă staţiunea Kineta, iar odată cu ea, şi o pădure de pin. Deşi nu reprezentau un pericol pentru zonele locuite, flăcările au devenit ameninţătoare în momentul în care vântul şi-a schimbat direcţia. Peste 20 de persoane au murit în urma incendiului de vegetație din Grecia.
UPDATE 9:34: Bilanțul a ajuns la un număr dramatic: 50 de morți și 150 de răniți.
60 de pompieri, zeci de maşini de intervenţie şi şase avioane încearcă să limiteze proporţiile dezastrului. Fumul se vede chiar şi de la Antena, de la 50 de kilometri distanţă. Faimoasa Acropole este dominată acum de un enorm nor negru. Înainte de căderea nopţii, televiziunile au difuzat imagini cu locuitori care încercau să fugă cu maşinile şi numeroase imobile afectate de flăcări, potrivit Digi24. Temperaturile mult prea mari, de peste 40 de grade, ar fi de vină pentru incendiu de vegetație. De altfel, de când a început vara, peninsula elenă nu a avut parte de liniște. Luna trecută, Grecia s-a confruntat cu inundații catastrofale.
https://twitter.com/FoxesandRoses/status/1021540970603716608
Chiar şi după căderea nopţii autorităţile făceau eforturi de evacuare a locuitorilor de pe coastă între localităţile Mati şi Rafina, unde numeroşi sinistraţi s-au refugiat pe plaje. Cinci nave militare şi ale poliţiei portuare participă la aceste operaţiuni de evacuare. Incendiile au fost alimentate în cursul zilei de vântul care a suflat cu viteze de până la 100 km/h. Atena a activat şi mecanismul european de protecţie civilă pentru a solicita întăriri partenerilor săi, iar Cipru şi Spania şi-au oferit deja ajutorul.
Incendiile s-au declanşat şi în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Potrivit serviciilor meteorologice, condiţiile ar urma să rămână dificile marţi, 24 iulie.